Uppe & kissar på natten?
På Nattkissare.se hittar du stöd och rådgivning

Förstorad prostata

Män har en körtel som är lika stor som en valnöt och sitter under urinblåsan och omringar urinröret. Den kallas för prostata och har till uppgift att producera sädesvätska.

När män blir äldre kan prostatan börja växa och trycker då på urinröret så att det blir smalare. Det kan orsaka problem med kissandet men bortsett från det så är en så kallad godartad prostataförstoring i sig själv ofarlig.

Det är bra att känna till symptomen av en förstorad prostata. Strålen kan bli tunnare och svagare. Ibland kan det även vara svårt att komma igång och kissa och att tömma blåsan helt. Många måste kissa ofta både på dagen och på natten. En del upplever att det droppar när de har kissat klart.

Det kan även finnas andra symptom och vissa av symptomen ovan kan i sin tur vara tecken på andra sjukdomar. Det är därför viktigt att du talar med din läkare om detta.

Informationsmaterial

Här kan du beställa informationsmaterial. 

 

10 goda råd

Om du behöver gå upp och kissa flera gånger varje natt är det viktigaste rådet att tala med din läkare. Nattkissandet kan annars försöta din nattsömn och efterföljande dag. Kanske finns det en enkel lösning på problemet.

Läs våra goda råd

Informationsfilm