Uppe & kissar på natten?
På Nattkissare.se hittar du stöd och rådgivning

Behandlingsmetoder

Vilken behandlingsmetod läkaren väljer beror naturligtvis på vilken diagnos du har fått. Vi kommer inte gå in på specifika mediciner eller doseringar här men vi kommer att ge dig en översikt på behandlingar som finns att tillgå.

Överproduktion av urin på natten

Om problemet är överproduktion av urin på natten kan det bero på att du har brist på hormonet vasopressin eller att effekten av ditt vasopressin inte är tillräcklig. Det kan man åtgärda genom att tillsätta ett läkemedel som ersätter bristen och därigenom koncentrerar urinen.

Diuretika

Om de många taolettbesöken på natten beror på att du använder diuretika bör du tillsammans med din läkare komma överens om en bättre tid att ta din medicin på.

Överaktiv blåsa

Om problemet beror på att du har en överaktiv blåsa finns det läkemedel som dämpar blåsan och därigenom känslan att behöva gå på toaletten. Man kan även behandla en överaktiv blåsa med så kallad blåsträning hos en uroterapeut eller med hjälp av akupunktur.

Godartad prostataförstoring

Om problemet beror på att du har en godartad prostataförstoring finns det flera olika behandlingsmetoder bl a läkemedel som minskar prostata. Kirurgisk behandling kan också vara ett alternativ.

Informationsmaterial

Här kan du beställa informationsmaterial. 

 

10 goda råd

Om du behöver gå upp och kissa flera gånger varje natt är det viktigaste rådet att tala med din läkare. Nattkissandet kan annars försöta din nattsömn och efterföljande dag. Kanske finns det en enkel lösning på problemet.

Läs våra goda råd

Informationsfilm